2116672.jpg

Tällaista ajateltiin maistella huomenna itsenäisyyspäivänä. Alkuperäinen ohje on Yhteishyvästä, meidän versiossa hilloa on alkuperäistä vähemmän ja omasta mielestäni ohjetta olisi voinut muokata vielä lisääkin esim. korvaamalla hillo kokonaan sokerittomalla aprikoosisoseella ja/tai säilykeaprikooseilla sekä jättämällä rahkasta sokeri kokonaan pois.

  • 200 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3,25 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • n.1 dl aprikoosihilloa
  • puoli purkkia aprikoosin puolikkaita

Kuorrutus

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 250 g rahkaa

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää vaahtoon. Voitele irtopohjavuoka ja kaada pohjataikina siihen. Tasoita. Levitä hillo pohjataikinan päälle. Sekoita kuorrutuksen ainekset kulhossa. Kaada kuorrutus hillon päälle. Paista kakkua 180 asteessa noin 50 minuuttia.