2027170.jpg

Kokeilimme karppipohjaa myös jauhelihapizzaan ja hyvin sopi siihenkin. Pohjan ohje löytyy siis karppiresepteistä.

Pohja:

  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 pss (150g) emmental punaleima-juustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 4 rkl vehnälesettä
  • 3 rkl ruisjauhoja (meillä vehnäjauhoja)
  • n. 1 tl leivinjauhetta

Sekoita ainekset ja lusikoi ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa ensin 10 min. ja sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 min.

Täyte:

  • chiliketsuppia
  • pilkotun sipulin kanssa paistettua ja maustettua jauhelihaa
  • lisäksi voi pohjan päälle heittää kaikenlaista oman maun mukaan, esim. oliiveja, ananasta, meetvurstia
  • paljon juustoraastetta

 

Levitä ketsuppi pohjan päälle ja loput ainekset kerroksittain. Juustoraaste joko päällimmäiseksi tai heti ketsupin jälkeen. Paista n 200-asteisessa uunissa kypsäksi.