2027165.jpg

Tätä pizzapohjaa on pitänyt kokeilla jo useampaankin kertaan ja nyt vihdoin saatiin kokeilu käyntiin. Pohjasta tuli suosikkipohjani, sillä maistui minun suussani niin paljon paremmalta kuin normaali pohja. Pohjan ohje löytyi karppiresepteistä ja tämän hetken ehdoton suosikkitäytteeni on napattu Kirsin keittiöstä.

Pohja:

  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 pss (150g) emmental punaleima-juustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 4 rkl vehnälesettä
  • 3 rkl ruisjauhoja (meillä vehnäjauhoja)
  • n. 1 tl leivinjauhetta

Sekoita ainekset ja lusikoi ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa ensin 10 min. ja sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 min.

Täyte:

  • 1 prk sardiineja öljyssä (120 g, josta sardiineja 87 g) <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  • loraus kuohukermaa

  • pari rkl ketsuppia

  • juustoraastetta

Muussaa sardiinit haarukalla, sekoita joukkoon kuohukerma ja ketsuppi kunnes lopputuloksena on tasainen tahna. Levitä täyte pizzapohjan päälle ja ripottele päälle juustoraastetta ja pizzamaustetta. Paista n. 200 asteessa kypsäksi (n. 15 min.).