1240752701_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos oikein muistan, tasan 20 vuotta sitten oli myös tähän aikaan vuodesta lämmin kevätpäivä kun makoilisin TAYSin petillä pieni 12 tuntia vanha tyttövauveli sylissäni. Niin se aika rientää, mietin kun maistelimme samaisen - hiukan jo noista ajoista kasvaneen - tyttären leipomaa e r i t t ä i n mehevää täytekakkua. Kakku oli täytetty hillolla ja kermavaahdolla, muistelenkohan oikein, että täytteessä oli myös banaania. Päällä runsas kerros kermaa, persikoita ja viinirypäleitä.

Aamulenkillä sinne tyttären luo (poika ja siippa tulivat autolla ja nappasivat minut loppumatkasta kyytiin) kuvailin nuo ylläolevat leskenlehdet sekä allaolevan kuvan Laukontorista, jolla on tänä viikonloppuna vietetty kalamarkkinoita. Eilen pyörähdimme pikaisesti markkinoilla hakemassa ropposelliset paistettuja muikkuja. Muuten emme markkinahumussa viihtyneet, vaan kiertelimme Särkänniemessä hetken, sillä akvaarioon ja planetaarioon oli vapaa pääsy 40-vuotispäivän kunniaksi.

1240752621_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuten kuvista näkyy, lämmintä on tänä viikonloppuna riittänyt. Aurinko paistaa ja tälläkin hetkellä mittari näyttää 17 astetta (eilen vielä enemmän). Toista oli viime viikonloppuna kun herkuttelimme Arjan kanssa Hämeenpuiston Huviretkessä ja satoi lunta. Arvaamaton tämä Suomen kevät! Huviretken ruoka oli hyvää kuten muistelen olleen edellisellä kerrallakin kun paikassa kävimme. Tällä kertaa söimme mm. Cesar-salaattia ja katkarapupannnua sekä pääruuaksi molemmat Barbecuebroileria. Jälkkäreissä Huviretki ei ole parhaimmillaan. Arjan paahtovanukaskakku oli pettymys, oma valintani osui nappiin, sillä suklaamarkiisi oli sopivasti suklaista ja hyvää.