1241960008_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen jo pitkään aikonut hälventää muun perheen ennakkoluuloja kieltä kohtaan ja joku aika sitten Little baby nothing -blogin Ent-tu muistutti minua pitkään muhineesta ajatuksestani omalla postauksellaan.

Perheen ennakkoluulot hälvenivät ainakin sen verran, että kaikki uskalsivat maistaa ja makuakin kehuttiin, mutta kuulemma ajatus siitä, että herkullinen liha oli kieltä silti jotenkin tuntui oudolta.

Joka tapauksessa kieli on mureaa ja maukasta syötävää. Kieli on lisäksi edullista ja sitä saa yllättävän monesta kaupasta. Keitin kielet suolalihan tyyppisesti hyvin voimakassuolaisessa vedessä. Maku oli juuri sopivan suolainen.

  • possun kieltä haluamasi määrä (meillä 2 kpl)
  • pari sellerin vartta
  • sipuli
  • pari porkkanaa
  • 10-12 mustapippuria
  • reilu ½ dl suolaa
  • 2-3 l vettä

Huuhtele kielet, laita kaikki ainekset kattilaan - kielet kokonaisina ja kasvikset pariin, isohkoon kappaleeseen pilkottuina. Kiehauta, kuori vaahto pois ja anna kiehua hiljaisella tulella n. 2 tuntia.

Poista nahka. Kuoriminen onnistuu parhaiten tyvestä kärkeen. Jos tarjoilet kylmänä, anna jäähtyä keitinliemessä. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi kärjestä kohti tyveä.

Halutessasi voit siivilöidä keitinliemen ja käyttää sen keittojen tai kastikkeiden pohjana. Huom! Tällä ohjeella tehtynä liemi on hyvin suolaista.

1241959968_img-d41d8cd98f00b204e9800998e