1263138.jpg

Tämä pulla leivottiin jo laskiaisena, mutta kuva jäi näköjään julkaisematta silloin. Ohje on ihan Sunnuntai-jauhopussin kyljestä.

(30-40 pikkupullaa)

  • 5 dl maitoa
  • 1 muna
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 pss kuivahiivaa (á 11 g)
  • 13-15 dl vehnäjauhoja
  • 150 – 200 g voita

 

Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja kaada seos maitoon.

Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten ja taikinan teon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä.

Leivo haluamasi mallisia pullia.