1421403.jpg

Ohje on sovellettu Yhteishyvän Ruokamaailmasta. Harmi kun kuvassa ei näy, että sämpylät olivat väriltään todella punertavia. Perhe söi hyvällä ruokahalulla.

  • 370 g tomaattimurskaa, johon sekoitimme yrttejä
  • 1 dl vettä <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  • 1 pussi kuivahiivaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl sokeria

  • 2 tl kuivattua rosmariinia – meillä ei ollut noin paljoa, joten sitä tuli ehkä n. puolet tästä

  • 0,75 dl auringonkukansiemeniä

  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl oliiviöljyä

Sekoita tomaattimurska ja vesi keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Lisää suola, sokeri, rosmariini, auringonkukansiemenet ja hiiva. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää oliiviöljy lopuksi taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Muotoile sämpylöiksi. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.