1583100.jpg

No jaa, tätä kuvaa katsellessa käväisee kyllä mielessä, että blogin nimeksi olisi voinut laittaa myös "Epätäydellinen keittiö", sillä vuorossa on tällä kertaa inasen verran likilaskuiselta näyttävä tortuntekele. No, eipä tuo lättänä ulkonäkö menoa haitannut, sillä maku oli varsin mainio. Täyte oli prikulleen niin kuin pitääkin, kuohkeaa ja juuri sopivan pehmeän makoisaa ja sitä oli runsas kerros. 

Poika kavereineen (sekä muut läsnäolijat) kävivätkin kääryleen kimppuun sellaista vauhtia, että leipuri itse meinasi jäädä vallan ilman.

Pohja on ihan peruskääretorttupohja, jonka ohje on otettu perunajauhopussin kyljestä:

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 2 - 3 dl kermaa vaahdoksi
  • (n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta)
  • 1 rkl sokeria
  • mustikoita reilulla kädellä

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää sekoitetut kuivat aineet. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Kumoa lämpimänä sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistinalustana ollut leivinpaperi tortusta. Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa tortuksi.