1243061680_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Anna-Leena Härkönen julkaisi blogissaan muutama päivä sitten tämän suklaisen kakun ohjeen. Ohje vaikutti jo nimensä perusteella niin mielenkiintoiselta, että tätähän piti heti kokeilla Silmänisku. Nimen alkuperä johtuu mitä ilmeisimmin siitä, että ohje on peräisin Verohallinnon henkilöstölehti Otsosta.

Hyvän syy leipoa kakkua tänäKIN viikonloppuna oli viikonlopun vieraat, jotka saivat minut muistamaan, että kutakuinkin 22 vuotta sitten kun olin sattumoisin 22-vuotias tulin varmaankin aika lailla näihin aikoihin TAYSista kotiin mukanani pieni, tuhiseva käärö. Niin se aika rientää: Onnea esikoiselle syntymäpäivän johdosta!

Pohja:

  • 150 g voita
  • 170 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus ja täyte:

  • 1 dl punssia, vaniljalikööriä tai maitoa
  • kirsikkahilloa

Kuorrutus:

  • 170 g tummaa suklaata
  • 1 dl kermaa tai kookoskermaa

Sulata voi. Sulata suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon vuorotellen voisula, suklaa ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 180-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta välit 1 desillä punssia, vaniljalikööriä tai maitoa. Levitä paksu kerros kirsikkahilloa levyjen väliin. Anna kakun vetäytyä viileässä vähintään 3 tuntia. Levitä ohut kerros hilloa kakun päälle, jotta kuorrutus ei imeydy kakun sisään.

Sulata kuorrutusta varten tumma suklaa ja kookoskerma tai kuohukerma koko ajan hämmentäen. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ja kumoa kakun päälle. Levitä kuorrutusta myös reunoille.